вівторок, 29 жовтня 2013 р.

Запашна хлібина на квітчатім рушнику

Хліб наш насущний, будь в нас довіку
В кожній родині, на кожнім столі.
В трудну годину і в радість велику,
Сійся, родися на рідній землі.
                             Н.Красоткіна

   Яке щастя, яке добро, що є хліб на світі! Спочатку він у землі, потім у борошні й, нарешті, на столі. Хліб, який народжено працею, зарум’янений, пахучий, - вірний наш годувальник.
   Споконвіку хліб називали святим, так учасники клубу «Краєзнавець» Мельник Аліна, Олійник Юля, Сайко Шура декламували на честь хліба радісні, бентежні вірші, в яких з любовю говорилося про святість хліба, про його велич. Керівник клубу  бібліотекар Дяченко Любов Петрівна розповіла про традиції та звичаї, пов’язані з хлібом, разом з учасниками свята згадали народні прикмети  про хліб,  а найменша учасниця народознавчого свята «Тепло батьківського хліба» Головченко Віка декламувала молитву до хліба.



   До свята Любов Петрівна організувала виставку – частування, на якій розмістила книги та публікації, присвячені хлібові, та різні борошняні вироби, серед яких на почесному місці – хлібина, як символ достатку.

   Зачитали привітання Президента України Віктора Януковича хліборобам Вінниччини з намолотом третього мільйона тонн зернових.

   На закінчення свята учасників пригостили.




Немає коментарів:

Дописати коментар