четвер, 31 жовтня 2013 р.

Альбер Камю (100 років від дня народження)

"... зв'язком з людьми ми зобов'язані лише своїм власним зусиллям : варто перестати писати або говорити , варто відокремитися , і натовп людей навколо вас розтане ; розуміємо , що велика частина цих людей насправді готові відвернутися від нас (не з злоби , а лише з байдужості ) , а інші завжди залишають за собою право переключити свою увагу на щось інше ; в ці дні ми розуміємо , скільки збігів , скільки випадковостей необхідні для народження того , що називають коханням або дружбою , і тоді світ знову занурюється в темряву , а ми - в той лютий холод , від якого нас ненадовго вкрила людська ніжність."
                                                                                                                                Альбер Камю

   Сьомого листопада виповнюється 100 років від дня народження Альбера Камю, лауреата Нобелівської премії, письменника, філософа та інтелектуала. Вагомість його внеску в літературу і духовну культуру XXстоліття важко переоцінити. Його романи «Чужий», «Чума», «Падіння» та ін.. викликають неабиякий інтерес і в сучасного читача, адже предмет роздумів письменника – це людина, її свідомість і психологія, її місце і доля в світі, її поведінка в різних життєвих ситуаціях.

   До цієї визначної дати ми підготували виставку-портрет «Альбер Камю (100 років від дня народження):


   Вам буде цікаво прочитати про письменника та філософа та його твори.
   
   Також заходьте на сайти:
http://uk.wikipedia.org/wiki/Альбер_Камю - біографія письменника
http://cpsy.ru/cit1012.htm - цитати, афоризми Альберта Камю
http://www.livelib.ru/author/236 - біографія письменника
http://molotoff.info/rozdumi/politakcenti/5773-21-cikavij-fakt-pro-albera-kamju.html – цікаві факти з життя письменника та філософа

Немає коментарів:

Дописати коментар