четвер, 4 квітня 2024 р.

Національний тиждень читання поезії 2024 року «Ріки незмінно течуть додому»

     "...Кажуть, що на війні відбирає мову.
Кажуть, що на війні не до письма.
Але це те, що тримало і тримає мене на плаву. Усі ці роки..."
Валерій Пузік. Три медалі в шухляді.- Харків: Асса, 2023.- 192 с.: іл.

З 16 до 24 березня в Україні пройшов Національний тиждень читання поезії. Тема тижня поезії 2024 – ДІМ. Гаслом став рядок із вірша сучасної української поетки Ірини Шувалової – «Ріки незмінно течуть додому». 

У візуальній частині Український інститут книги використав фрагмент однієї з картин циклу «Сни про дім» воїна, поета й художника Валерія Пузіка.


  "Поняття «дім» для кожного українця і українки набуло щемкого й навіть сакрального значення. Дім для нас тепер про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Дім – це світло, котре гріє, навіть, коли вас розділяють тисячі кілометрів. Дім – це чуття себе частиною чогось більшого, частиною родини. Дім – це Україна."

   Розпочали активність ми з презентації книги Валерія Пузіка "Три медалі у шухляді" на своїй сторінці у Facebook https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0k31AECNSR4s4q8AbCk2HZXCM1q4DcBZ5JWM2ezTbNTac4WY3EmLL6TofYmuCaVTCl&id=100082488162818 та на зустрічі з учнями 10 класу Дашівського ліцею 19 бередня та з учнями 8 А класу Дашівського ліцею 20 березня. Познайомили з творчістю Валерія Пузіка, поета, художника, оператора. Розповіли про сторінку у Facebook та канал на YouTube В.Пузіка .


 Свої вірші присвячені темі війни України проти російської агресії читала учениця 10 класу Володько Софія. 

    Вірші улюблених поетів читали учениці 8А класу: Софія Герасимчук, Ангеліна Кухар, Маргарита Поліжаєва:




Немає коментарів:

Дописати коментар