середа, 29 січня 2020 р.

До дня пам’яті жертв Голокосту.


«Ніколи не забуду свій перший день в Освенцимі, свій перший прихід до Маутгаузену. Там, у Маутгаузені, мені часто доводилося підбирати їх на дні високого урвища, коли їм не вдавалося втекти. Там лежали поламані тіла і мертві добрі серця…»
                 Зузак М. Крадійка книжок. – Харків, 2017. – С.269.

   До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, що відзначається щорічно 27 січня, в бібліотеці відбулася година історії «Свіча Голокосту не гасне».   
   Учасниками заходу стали члени дитячого клубу за інтересами користувачів «Юний краєзнавець».
    Бібліотекар з обслуговування дітей  Головченко Наталія Олександрівна розповіла присутнім про переслідування і масове знищення єврейського населення нацистами Німеччини в роки Другої Світової війни, про трагедію Бабиного Яру, переглянули інформаційне відео повідомлення «У світі згадують жертв масового знищення євреїв німецькими загарбниками» https://www.youtube.com/watch?v=jN97aeo0o-I


   Дізналися учасники клубу і про масові розстріли євреїв – дашівчан, яких загинуло за період Другої Світової  більше 3 тисяч. Лише за три дні грудня 1941 айнзатцкоманда розстріляла на околиці Дашева на в’їзді з Іллінець 1960 людей, які покояться в братській могилі .
   Присутні вшанували пам’ять невинно убієнних хвилиною мовчання та шани.





Немає коментарів:

Дописати коментар