пʼятницю, 25 листопада 2022 р.

Голодомор 1932-1933. 90-сті роковини геноциду українського народу.

 " Українська нація є надто багатолюдна, щоб можна було її цілковито знищити ефективним способом. Однак її релігійне, інтелектуальне і політичне керівництво, її вибрані і вирішальні частини є доволі малі, і тому їх легко ліквідувати. Саме тому радянська сокира з повною силою впала на ці групи за допомогою відомих знарядь масового вбивства, депортації і примусової праці, заслання і голоду... Перший удар спрямований на інтелігенцію - мозок нації, щоб паралізувати решту організму... Поряд з атакою на інтелігенцію ішов наступ на Церкву, священників і церковну ієрархію - "душу" України... Третє вістря радянської атаки було спрямовано проти фермерів - великої маси незалежних селян, зберігачів традицій, фольклору і музики, національної мови та літератури, національного духу України. Зброя, яку вживали проти них, є мабуть, найстрашнішою з усіх - виморювання голодом" - писав Рафаель Лемкін (1990-1959рр.), фахівець міжнародного права, фундатор дослідження і автор терміну геноцид у 1953 році в статті "Радянський геноцид".

                                                           Нас вбивали, БО МИ - УКРАЇНЦІ. - К., 2020. - С. 6.

       Голодомор 1932-1933 років повністю відповідає критеріям, визначеним у Конвенції ООН для злочину геноциду. Це підтверджено в Україні законодавчо і рішенням суду. Ідеологом, замовником і організатором Голодомору був генеральний секретар ЦК ВКП(б) Й.В.Сталін (Джугашвілі). Його вказівки впроваджували найближчі соратники в Кремлі та підручні в Україні - В.М.Молотов, Л.М.Каганович, П.П.Постишев, С.В.Косіор, В.Я.Чубар, М.М.Хатаєвич.

     У 2002 році Джеймс Мейс (1952-2004рр., у 1986-1987 роках очолював Комісію Конгресу США зі збору свідчень очевидців голоду, започаткував традицію запалювання свічки пам'яті за жертвами Голодомору, посмертно нагороджений орденом Князя Ярослава Мудрого) писав : "Є північний сусід, котрий привласнив усі надбання колишнього Радянського Союзу і відмовляється від усіх злочинів, скоєних Союзом. І цей сусід постійно висуває територіальні і культурні претензії до незалежної України. Тиск здійснюється поки що на інформаційному фронті, але Україну напевно чекають серйозні випробування". І таки мав рацію...

    В 90-сті роковини Голодомору ми маємо новітній геноцид українського народу від Оскаженілого Сусіда - росії. Судіть самі... 

    Критерії , визначені у Конвенції ООН для злочину геноциду :

  • національної, етнічної, расової або релігійної групи;
  • наміру знищити, повінстю або частково групу як таку;
  • вчинення умисних дій, що відповідають переліку актів, визначених Конвенцією -
              а) убивство членів групи;
              б) нанесення тілесних або психічних пошкоджень членам групи;
              в) умисне створення умов життя групи, розрахований на її фізичне знищення в цілому або частково;
              г) застосування заходів, спрямованих на запобігання народжуваності в групі;
              д) насильницьке переміщення дітей однієї групи до іншої.

    Саме тому важливо знати правду про геноцид українців у 1932-1933 рр. , осмислити та зрозуміти цілі ворога і протистояти, зібравши всю мужність і сили .. І вистояти, заради майбутнього наших дітей, нашого народу!
    
    Історичні факти, дослідження, свідчення очевидців ми зібрали для вас на виставці - реквіємі "Голодомор 1932-1933:



Немає коментарів:

Дописати коментар