пʼятницю, 15 грудня 2017 р.

"Відповідальність неповнолітніх"

Хочеш людиною справжньою стати,
Наші закони навчись поважати.
Навчись їх виконувать завжди і всюди,
Тоді і тебе поважатимуть люди!

   У повсякденному житті наші юні дашівчани часто стикаються з ситуаціями, які вимагають правильної правової оцінки й вірного рішення проблеми. Саме темі відповідальності неповнолітніх за неправомірні вчинки присвятила годину спілкування з учнями 8,9 класів Дашівської ЗОШ І-ІІІ ст бібліотекар з обслуговування дітей Головченко Наталія Олександрівна.
   Захід проводився в рамках проведення Всеукраїнського тижня права та прийняттю 10 грудня 1948 року ООН Загальної декларації прав людини.
   Учні дізнались від бібліотекаря про основні органи та служби в справах неповнолітніх, що здійснюють соціальний захист і профілактику правопорушень неповнолітніх, статистику правопорушень серед підлітків, про види відповідальності та види покарань неповнолітніх.



   Окремим питанням Наталя Олександрівна винесла обговорення статті 299 Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження".
   Як завершення заходу  - відповіді дітей на запитання правової вікторини, обговорення різних правових ситуацій та перегляд разом із педагогами Іванець Людмилою Юріївною та Туркевич Марією Вікторівною виставки книг та журнальних публікацій правової тематики.

Немає коментарів:

Дописати коментар