вівторок, 29 січня 2013 р.

Мистецтво бути художником.

«Художник – людина, яка пише те, що можна продати. А хороший художник – людина, яка продає те, що пише».
                                  Пабло Пікассо.
   24 січня у бібліотеці відбувся День інформації «Моя професія художник». Учасниками заходу стали учні 11-х класів Дашівської ЗОШ I-III ступенів та учителі Пономаренко С.П. та Серветник В.М.



   Розпочали з бесіди – діалогу «Художник – це престижно». Цікавий діалог виник у бібліотекаря Віри Анатолівни Позиченюк із юними користувачами. Найактивнішими з них були:  Андрій Король, що наполягав – перш за все потрібен талант; Таня Красноштан, що додала – до таланту потрібно додати уміння та постійну працю; Таня Животівська, доречі - юна художниця, роботи якої виставлялися у бібліотеці, запевнила, що вкрай необхідно знати історію мистецтва, відповідну термінологію, техніку і матеріали. Всі погодилися, буди художником може людина талановита, освічена, наполеглива, працьовита.
   Продовжила тему невелика поетична перерва, де звучали вірші, присвячені професії художника. Читала вірші бібліотекар Любов Петрівна Дяченко.
   На завершення Віра Анатолівна прокоментувала виставку «Живописна Вінниччина» на якій було представлено пять альбомів з роботами митців Нашої області, а саме:
-         Вінницький вернісаж : альбом. – Вінниця, 2010. – 96 с.: мал.
-         Декоративно-прикладне мистецтво Вінниччини : альбом. – Вінниця, 2008. – 96 с.: мал.
-         Мистецтво Вінниччини. Вінницькій організації НСХУ 30 років : альбом. – Вінниця, 2006. – 96 с.: мал.
-         Монументальне мистецтво у творчості художників Вінниччини : альбом. – Вінниччина, 2009. – 120 с.: мал.
-         Немирівські пленери. До 75-річчя Вінницької області : альбом. – Вінниця, 2008. – 120 с.: мал.
   Обєднані альбоми у серію «Краса України Поділля». Ця серія дає можливість познайомитися з творчістю митців Вінниччини за період 2006-2010 років та висвітлює діяльність Вінницької обласної організації спілки художників за 35 років існування.


Немає коментарів:

Дописати коментар