вівторок, 29 січня 2013 р.

Остап Нижанківський.


Остап Йосипович Нижанківський - композитор, диригент, громадський діяч. Народився 24 січня 1863 (1862)  року, а відійшов у вічність  22 травня 1919 року.
    Його життєвий і творчий шлях сповнений щоденною працею. Він є зразком для кожного з нас. Народився Остап Нижанківський у с. Малі Дідушичі (за іншими даними у Стрию). Так сталося , що дата народження митця в одних документах вказується 1863 рік, а на надгробку в м. Стрий – 1962 рік, тож до 150-річчя від дня народження О.Нижанківського у місті Стрий  2012 рік було проголошено роком Остапа Нижавківського.
    Ми не змогли пройти повз відзначення цієї дати і тому присвятили їй літературно - музичне віртуальне знайомство «Остап Нижанківськи – багатогранність таланту», що відбулося 26 січня. Учасниками знайомства стали учні та викладачі Дашівської музичної школи.



   Пропонуємо і Вам пройти стежками життя та творчості майстра скориставшись списком сайтів, які ми підготували :

http://www.stryi.com.ua/history/slavetna-stryishchyna/719-nyzhankivskyi-ostap Сайт міста Стрий розповідає біографію О.Нижанківського
http://www.rr.lviv.ua/podcasts/avtorski-prohramy-407/ На сайті розміщено ряд радіопрограм, присвячених життєвому та творчому шляху О.Нижанківського.
http://www.parafia.org.ua/person/nyzhankivskyj-ostap/alisten/  Послухайте твори Остапа Нижанківського на сайті «Наша Парафія»
http://youtu.be/8U8Rx-K8sYg   Колядка О.Нижанківського «Нині радість нам» у виконанні Софії Сливки (кліп)

Немає коментарів:

Дописати коментар