середу, 6 червня 2012 р.

«Як в казкову Жар-птицю, я закоханий в землю свою!»

   24 травня виповнилося 100 років від дня народження Михайла Панасовича Стельмаха, видатного подолянина, автора видатних прозових творів , чудової поезії, сценариста, невтомного збирача фольклору.
   Своє творче кредо він визначив у переписці з Максимом Рильським у важкі воєнні роки: «Що й казати: ми сини України з колиски і з першою колисковою піснею полюбили свою матір над усе».
   У бібліотеці відбулося літературне знайомство з творчістю та біографією нашого земляка «Співець землі подільської» на яке було запрошено учнів ЗОШ I-II ступенів.

   З увагою слухали діти про родинні витоки Михайла Панасовича, початок творчості, воєнні будні письменника. Згадали його прозові твори, сценарії, збірку «Українські народні пісні в записах М. Стельмаха» (маловідому читачам), звучали фронтова поезія та ліричні твори М.Стельмаха.


   На закінчення відбулося знайомство юних користувачів з виданнями Михайла Панасовича Стельмаха, що є у фондах бібліотеки (коментована виставка-портрет «Син Подільської землі», що організовано у бібліотеці).


Немає коментарів:

Дописати коментар