суботу, 2 червня 2012 р.

Музей – конгломерат пам’яті

   Однією з візитівок нашого селища є Дашівський Музей Партизанської Слави.                                                                     
   17 травня відбулася зустріч учасників клубу за інтересами користувачів «Орієнтир» та учнів десятих класів Дашівської ЗОШ I-III ступенів з керівником музею Головченко Наталею Олександрівною та вчителем історії – краєзнавцем Сметанюком Олександром Михайловичем, яку організувала бібліотекар Позиченюк Віра Анатолівна – керівник клубу,  присвячено зустріч МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ МУЗЕЇВ.
   У своєму виступі Віра Анатолівна розповіла про історію свята, про видатні музеї світу та їх зібрання, продемонструвала репродукції найбільш відомих творів мистецтва, що зберігаються у фондах цих музеїв, відмітила, що 2012 рік проголошено Перзидентом України «Роком культури та відродження музеїв».
   Своєрідним продовженням теми був бібліографічний огляд книг, фотоальбомів, путівників по музеям України та зокрема Вінниччини, що є в нашій бібліотеці.
   Далі полилася розповідь Наталі Олександрівни про Дашівський музей. Експозиція музею поділяється на дві частини: перша – Зал Партизанської Слави, де експонати розповідають про подвиги наших земляків під час Великої Вітчизняної війни, зокрема зупинилася Наталя Олександрівна на діяльності легендарного партизанського ватажка Івана Калашника; другий – Зал історії нашого селища, що зберігає старожитності дашівчан, історичні фото та документи про які цікаво розповів юнацтву Олександр Михайлович.

   Цікавість з якою слухали підлітки виступаючих, їх неабиякий інтерес до експонатів, запитання, що сипались на виступаючих свідчать про небайдужість нашої молоді до своєї історії - історії рідного селища.
(На закінчення свята)

Немає коментарів:

Дописати коментар