суботу, 16 травня 2020 р.

Черговий подарунок від Фундації Дарини Жолдак та Нової Пошти

Людина, для якої книжка вже у дитинстві 
стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, 
як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, 
збіднілою і спустошеною. 
(В. Сухомлинський) .
https://biblio.lib.kherson.ua/aphorisms-and-famous.htm

   Фундація Дарини Жолдак українська благодійна організація, що заснована в жовтні 2012 року в пам'ять про Дарину Богданівну Жолдак – відомого арт-критика, мистецтвознавця, галериста. Відійшла у вічність раптово в лютому 2012 року. Для продовження справи дружини з популяризації культури та мистецтва її чоловік, Андрій Федорів заснував «Фундацію Дарини Жолдак». Серед проєктів Фундації – збір книг для дітей «Подаруй дитині книгу», 100 000 книг для сільських бібліотек, проєкт з розвитку читання «Як приборкати Книжкозавра» та ін.
  Постійним партнером Фундації є Нова Пошта.
  В 2014 році нам пощастило стати учасниками проекту поповнення фондів сільських та селищних бібліотек https://dashevbibl.blogspot.com/2015/01/blog-post_11.html.
  Цьогоріч бібліотеки Дашівської ОТГ отримали у подарунок чудові дитячі книги з ілюстраціями українських художників зі сверненням:
  " Шановні колеги!
Розуміючи, в якому складному становищі опинилася Україна, щиро дякуємо Вам та працівникам Вашої бібліотеки, що продовжуєте, незважаючи ні на що, турбуватися до розвиток дітей. Особливо дітей, що зростають у невеликих населених пунктах – селах і селищах, де не завжди є доступ до гарної літератури, де у батьків часто немає можливості придбати книги. 
У цей непростий час ми хочемо підтримати маленьких відвідувачів вашого закладу та їхніх батьків. Сподіваємося, що книги, які ми Вам передаємо, покращать дозвілля дітей та додадуть трохи позитиву у їхнє життя.
Просимо Вас розповсюдити книги серед бібліотек та спонукати дітей до їх читання. 
Також звертаємо Вашу увагу, що всі книги мають доповнену реальність. Якщо родина має смартфон, дитина може скористатися інструкцією на звороті книги і оживити за допомогою спеціального мобільного додатку казку."


   Дякуємо Фундації Дарини Жолдак та Нова Пошта за незмінну увагу до наших юних читачиків!




Немає коментарів:

Дописати коментар