пʼятницю, 28 грудня 2012 р.

Правові знання – необхідність часу.

Традиційно грудень місяць став у нашій бібліотеці місяцем поширення правових знань та акцентування уваги наших користувачів на знанні своїх прав .
  
   Порадь і друзям почитать,
   Хай почитають мама й тато –
   Закони всім потрібно знать.
   Будь добрим сином (чи донькою),
   Поганим вчинком не зганьби
   Ти роду власного ніколи.
   Люби свою сімю і школу,
   Свою Україну люби!
 Під таким девізом 25 грудня відбулася гра-подорож: «Подорож в країну прав дитини». Мандрували разом з бібліотекарем Любов’ю Петрівною Дяченко цікавими стежками учні 6-го класу Дашівської ЗОШ I-II ступенів.
   Першою з зупинок у подорожі країною Дитячих Прав була вікторина «Чи обізнаний ти з Конвенцією ООН про права дитини?». Діти із задоволення відповідали на запитання, доповнювали відповіді друзів власними цікавими думками та спостереженнями.
   Далі зупинка – знайомство з прислівями та приказками , читання поезії: В.Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина», І.Жиленка «Хто я такий» та ін.
   Під час зупинки «Як я відношусь до своїх друзів» діти говорили один одному компліменти, обіймали друзів, відповідали на різні запитання.

    З учнями 9-го класу ЗОШ I-II ступенів Позиченюк Віра Анатолівна 17 грудня провела усний журнал «Моя майбутня професія – юрист» зі сторінками:
   1. Поняття і система правоохоронних органів.
   2. Прокуратура України.
   3. Адвокатура.
   4. Органи юстиції.
   5. Мої роздуми про майбутню професію.
   Найбільшу активність учасники проявили при обговоренні почутого від бібліотекаря, дехто замислився про обрання професії – юрист, адже ця професія цікава і вимагає неабияких здібностей, знань та умінь.



Немає коментарів:

Дописати коментар